×

Nieuwe Start

Nieuwe Start: Samen sterk deze Kerst – Retreat voor Gezinnen van de Toeslagenaffaire

 

Ben jij of je gezin getroffen door de toeslagenaffaire? Heb je behoefte aan rust, herstel en de kans om samen weer een nieuw begin te maken in een veilige en rustgevende omgeving? Dit exclusieve retreat biedt ouders en kinderen de kans om, weg van de dagelijkse stress, te herstellen en opnieuw verbinding te vinden.

Waarom deelnemen aan dit retreat?

Tijdens de feestdagen is het extra belangrijk om rust en harmonie te ervaren, vooral na een periode van grote spanning en stress zoals veroorzaakt door de toeslagenaffaire. De Samen Sterk Deze Kerst retreat is speciaal opgezet voor gezinnen die deze moeilijke tijd hebben doorgemaakt.

De retreat wordt georganiseerd door YES & you en Montgó Lifestyle, en vindt plaats in een luxe retreat centrum gelegen in het prachtige achterland van de Costa Blanca, Spanje. Hier kunnen de gedupeerde ouders en kinderen van de toeslagenaffaire deelnemen aan een volledig verzorgd programma, gericht op het herstellen van emotioneel welzijn, het versterken van familiebanden en het opbouwen van energie voor de toekomst.

Wat kun je verwachten?

Bij de Nieuwe Start: Samen sterk deze Kerst Retreat ontvangen gezinnen zorg en begeleiding op maat, aangepast aan hun persoonlijke behoeften. Jessica Badloe, oprichter van Yes & You en zelf slachtoffer van de toeslagenaffaire, staat aan het hoofd van dit bijzondere initiatief voor gedupeerden van de toeslagenaffaire. Zij begrijpt als geen ander wat nodig is voor rust en herstel.

Het programma bevat onder andere:

· Gezinstherapie: Samen met je kind werken aan communicatie en verbinding in een veilige omgeving.

· Emotionele Ondersteuning: Persoonlijke gesprekken en sessies met psychologen en therapeuten die je bijstaan in het verwerken van de ervaringen.

· Mindfulness en Yoga: Ontspannende activiteiten onder begeleiding van ervaren professionals die rust en kalmte bevorderen.

· Rust en Ontspanning: Geniet van de serene omgeving van de Costa Blanca, met uitzicht op zee en bergen die bijdragen aan het herstel.

De kracht van de omgeving en herstel

De natuurlijke schoonheid van Montgó Lifestyle speelt een belangrijke rol in het herstelproces. De rust en het frisse klimaat bieden gezinnen de ruimte om na een lastige periode weer verbinding te maken met zichzelf en elkaar. Hier kan het herstelproces op een natuurlijke en ontspannen manier plaatsvinden.

Jessica Badloe, initiatiefnemer en zelf gedupeerde van de toeslagenaffaire, vertelt:

“Ik zit zelf midden in het proces van afronding van alles wat mij is overkomen door de toeslagenaffaire en vroeg me af: ‘waar heb ik nu het meeste behoefte aan’? Dat was toch wel echt even tijd voor mezelf en mijn gezin. In de gesprekken die ik met andere gedupeerden had, kwam dit ook vaak naar voren. Omdat ik gewend ben om zaken aan te pakken, dacht ik: ik ga dit gewoon organiseren voor gezinnen die getroffen zijn.

Samen met mijn collega’s van YES & you hebben we gebrainstormd over hoe we dit het beste konden realiseren. Al snel wisten we: het moet in een fijn klimaat, in een rustige, andere omgeving plaatsvinden, en we moeten samenwerken met coaching- en lifestyleprofessionals, zodat we een maatwerkprogramma voor iedereen kunnen bieden.

Zo hebben we contact opgenomen met verschillende partijen in Spanje en met Montgó Lifestyle hadden we direct een klik. Zij wilden graag bijdragen aan het herstel van de gedupeerden van de toeslagenaffaire. Samen hadden we al snel een prachtig programma klaarstaan.

Belangrijk was nog hoe dit allemaal betaald moest worden. Daarvoor zijn we in gesprek gegaan met gemeenten en de Belastingdienst. Er zijn eigenlijk geen voorwaarden gesteld voor dit soort initiatieven, en er is nog geen mogelijkheid om bijvoorbeeld deel te nemen aan een aanbesteding. Maar duidelijk was dat iedereen zei: ‘Gewoon doen! Het is een heel mooi initiatief.’ We zullen zien of individuele gemeenten bereid zijn het beschikbare budget voor gedupeerden hiervoor in te zetten en of het past binnen de persoonlijke plannen van aanpak.

En zo is dit programma ontstaan, en kunnen we nu rond de feestdagen voor ruim 20 gezinnen een programma aanbieden.”

Rogier Buningh, ervaringsdeskundige en directeur van Montgó Lifestyle, zegt:

“Bij Montgó Lifestyle richten we ons normaal gesproken op private care en bieden we een exclusieve, persoonlijke benadering van herstel.

Maar toen Jessica Badloe ons benaderde met dit bijzondere initiatief voor de gedupeerden van de toeslagenaffaire, voelde het voor ons als een kans om onze expertise breder in te zetten. We geloven dat herstel, ongeacht de situatie, vraagt om een holistische en veilige omgeving, en daar willen wij graag een bijdrage aan leveren.

Dit retreat is een uniek project, maar de zorg en aandacht die we bieden, blijft van hetzelfde hoge niveau als altijd. Het gaat erom dat deze gezinnen de rust en ondersteuning krijgen die ze verdienen.”

 

Aanmelding en Deelname

De retreat is bedoeld voor gezinnen die zijn getroffen door de toeslagenaffaire. Voor deelname is het belangrijk dat gezinnen zich committeren aan het programma en de intentie hebben om actief te werken aan hun herstel en persoonlijke groei.

De aanmeldingen zijn nu open voor het Nieuwe Start: Samen Sterk Deze Kerst retreat, dat plaatsvindt in de twee weken rond kerst en nieuwjaar. Er zijn beperkte plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij!

Voor aanmelding voor het retreat is een verwijzing van de gemeente noodzakelijk. Het retreat moet aansluiten bij het plan van aanpak gericht op herstel. Wanneer de deelnemer bereid is een commitment aan te gaan en de gemeente instemt, kan er worden overgegaan tot het inplannen van een kennismakingsgesprek. Het retreat wordt mogelijk gemaakt door overheidssubsidies, zodat gedupeerde gezinnen van de toeslagaffaire kunnen deelnemen. Aanmelden kan via info@yes-you.nl

 

Contactgegevens

Montgó Lifestyle Telefoon: +31 85 400 1158 welcome@montgolifestyle.com

www.montgolifestyle.com

YES & You Telefoon: +316 45 31 39 79

info@yes-you.nl

www.yes-you.nl