×

Activiteiten en evenementen

Informatieavond

Wil jij kennismaken met jong volwassenen? Pak die unieke kans bij YES & You. Kom kennismaken op 12 en 13 oktober.

Meedoen Meer info

Activiteiten in huis van de wijk in Malburgen

Vanuit het huis van de wijk wordt in samenwerking met Stichting sport en integratie een groot aantal activiteiten georganiseerd door vrijwilligers. Denk aan activiteiten als:

  • koken
  • naailessen
  • de volkstuinen
  • schaken
  • dansen
  • volleybal en dergelijke

De doelgroep die hier aan participeert is heel uiteenlopend en multicultureel. Een medewerker van YES & you is speciaal ingesteld om ervoor te zorgen dat nieuwe deelnemers zonodig ondersteund worden. Deze samenwerking is ontstaan om deelnemers zich snel thuis te laten voelen en er voor te zorgen dat er altijd een aanbod is vanuit de belangstelling van (potentiële deelnemers).

 

Meedoen Meer info

Muziekstudio Broekstraat

In het aanloophuis aan de Broekstraat is een muziekstudio gecreëerd. Deze ruimte wordt gebruikt om onder begeleiding met de cliënt(en) een rap op te nemen en/of mixtape te produceren. In de afgelopen periodes is hier veelal veel gebruik van gemaakt.  Het mixen, maken en produceren van een rap blijkt een geweldige uitlaatklep te zijn voor hen.

Meedoen Meer info

Workshop “Draag je verhaal”

Meerdere keren per jaar organiseren we verschillende workshops onder leiding van Mirthe Engelhard, een bekend modeontwerpster in Arnhem, verschillende workshops.

In deze workshops worden persoonlijke verhalen omgezet naar concepten en uiteindelijk uitgewerkt in kledingstukken, als een illustratie in een boek.

“Ik praat met mensen die serieuze shit hebben meegemaakt. Door hun levensverhaal te gebruiken als concept voor hun ontwerp, wordt praten over hun problemen makkelijker.”, aldus Mirthe Engelhard in een artikel van de Arnhemse Koerier.

Meedoen Meer info

Workshop Spoken Words

Een medewerker van Yes & you heeft het afgelopen jaar een rap voor de cliënten binnen de instelling gemaakt. Wegens het succes en de betrokkenheid met dit project is besloten om nu de cliënten aan het woord te laten, en op laagdrempelige en lichtvoetige manier een rap te maken over de organisatie of een eigen gekozen onderwerp.

In samenwerking met woordkunstenaar Tim Lenders leren de deelnemers om hun mondelinge en schriftelijke vaardigheden te gebruiken op een creatieve manier. Expressie, taalvaardigheid en plezier worden aangewend om tot een komisch eindproduct te komen.

Naast het schrijven van een rap buigen de professionals zich over aanverwante zaken, zoals: intonatie, podiumpresentatie, rijmtechnieken, articulatie en spitsvondigheid. Het maakproces biedt ook de kans om op laagdrempelige manier het gesprek aan te gaan met de deelnemers. Wie zijn zij? Wat is hun rol binnen de organisatie? Wat vinden ze grappig? Waar komen ze vandaan en wat willen ze bereiken.

Tijdens deze workshops staat de deelnemer centraal en is de activiteit een middel om groei en persoonlijke ontwikkeling bij de deelnemers te activeren. De deelnemer kan door recreatieve, educatieve en culturele activiteiten op verschillende ontwikkelingsgebieden worden aangesproken, namelijk sensomotorisch- emotioneel- cognitief- sociaal- expressief en kunstzinnig. Culturele en creatieve activiteiten vervullen een belangrijke functie bij persoonlijke ontwikkeling en voor sociale uitwisseling. Recreatieve en culturele activiteiten kunnen heel goed bijdragen aan het welzijn van mensen. Ze bieden ontspanning en afleiding, mensen laden zich op om beter te kunnen presteren op andere terreinen.

Mooie kansen voor mooie mensen!

Meedoen Meer info

Sporten bij Ludus

Wij, YES & you hebben een samenwerking met sportschool Ludus Personal Training in Huissen. Hier worden sportactiviteiten geboden voor cliënten maar ook voor personeel in vorm van bedrijfsfitness. Deze sportactiviteiten bestaan uit bokszaktraining, krachttraining en vechtsport. Bij Ludus PT zijn instructeurs aanwezig die affiniteit hebben met onze doelgroep en samen met ons kijkt naar de mogelijkheden ipv onmogelijkheden van onze cliënten. Naast dit aanbod wordt er ook activerend werk en dagbestedingsmogelijkheden geboden. Dit zorgt ervoor dat er maatwerk wordt verleend aan ieder individu en goede aansluiting is bij onze cliënten.

Meedoen Meer info

Bijeenkomsten

Hier heeft YES & you een workshop geboden aan jeugdbescherming Gelderland.

Hier is YES & you aanwezig geweest tijdens de open dag bij de Symfonie.

YES & you heeft een herinneringsmaaltijd voorbereid voor de wijkbewoners en cliënten tijdens de slag om Arnhem.

YES & you zet zich ieder jaar in tijdens de heilige maand van de ramadan om een etentje voor te bereiden voor de wijkbewoners. Daarnaast wordt er ook altijd gedurende de ramadan voorbereidingen getroffen om een presentje te schenken aan cliënten met suikerfeest. Het zogenoemde ‘sadaqa’ (vrijwillige gift)

Meedoen Meer info